Granida - P.C. Hooft
Title
Granida - P.C. Hooft
Price
€ 32,99
ISBN
9789053562642
Format
Paperback
Number of pages
124
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
17 x 24 cm

Lia van Gemert (ed.)

Granida - P.C. Hooft

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Met Granida maakte P.C. Hooft in 1605 zijn definitieve entree in de literaire kringen van Amsterdam. In een mengeling van scherts en ernst toont het spel de opzienbarende belevenissen van een eenvoudige herder en een Perzische prinses. Gedreven door de liefde ontpopt hij zich tot een ideale hoveling, zij tot een perfecte herderin. Hooft gaf in dit voorbeeldige paar de idealen uit de West-Europese renaissancecultuur gestalte. Het toneelstuk, extra aantrekkelijk door de zang- en dansscènes, werd razend populair. In deze editie wordt voor het eerst ook aandacht besteed aan de muziek.

De Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.
Editor

Lia van Gemert

Lia van Gemert is Professor of Historical Dutch Literature at the University of Amsterdam and director of the Amsterdam Centre for the study of the Golden Age.

Related titles