Mobirise Website Creator
Vaktaal. Van achterhand tot zwavelgeel elfenbankje

Vaktaal 
Van achterhand tot zwavelgeel elfenbankje

Willy Martin & Marcel Thelen (red.)

€ 14,99
Paperback
Ca. 150 pagina’s
NUR 610 – Taal en cultuur algemeen
13,5 x 21 cm
Oktober 2017
Omslag: Moker Ontwerp
ISBN 978 94 6298 547 6
e-ISBN 978 90 4853 662 7 (epub)

Wat hebben golfers met juristen gemeen? En wetenschappers met zeilers? En waarom tref je muziekliefhebbers aan in de buurt van liefhebbers van paardendressuur? Dit boek geeft op deze en tal van andere vragen een antwoord. Het maakt de alomtegenwoordigheid en noodzaak duidelijk van terminologie, van vaktaal. Vaak maken wij van vaktermen gebruik, zij het onbewust, omdat het nu eenmaal onbegonnen werk is over dingen te praten waarvoor je geen naam hebt. Daarom ook is het belangrijk dat wij op alle domeinen en in alle situaties de dingen een naam kunnen geven. Niet alleen wiskundigen en zeilers, maar ook juristen, golfspelers, muziekliefhebbers, schakers, economen, vrouwen, mannen die van kokkerellen houden, enz. enz.

 

In dit boek lichten dertig Bekende Nederlanders en Bekende Vlamingen, onder wie Kristien Hemmerechts, Ionica Smeets, Hans Dorresteijn en Jean Paul Vanbendegem, op een onderhoudende wijze hun relatie met vaktaal toe.  

 

» Dertig Bekende Nederlanders en Vlamingen over hun relatie met vaktaal

 

Willy Martin & Marcel Thelen (red.) 

Willy Martin is emeritus hoogleraar Lexicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en voorzitter van NL-Term. Hij was onder andere hoofdredacteur van de Engelse Van Dale en van ANNA (Groot Woordenboek Afrikaans en Nederlands).

Marcel Thelen is oud-hogeschoolhoofddocent Terminologie en Vertalen en was hoofd opleiding aan de Vertaalacademie Maastricht. Hij is vicevoorzitter van NL-Term.

 

Deel deze uitgave